Ga naar de inhoud

De MG7 als sportsedan

SAIC-dochter MG bereidt een nieuw topmodel voor op de binnenlandse markt, dit gaat de MG 7 worden. Bekend is dat de MG 7 niet als elektrische auto beschikbaar zal komen.

Wie MG de afgelopen jaren in de gaten heeft gehouden zou zich de MG 7 nog moeten herinneren. Na de verkoop van MG-Rover kocht NAC (nu onderdeel van SAIC) een deel, waaruit ze de MG 7 maakte, van 2007 tot 2013. Dit was eigenlijk een volledige kopie van de Rover 75, met enkele MG ZT elementen. Nu lanceert SAIC nog een MG 7 – maar deze keer een volledig nieuwe.

Potige sportsedan in de hogere middenklasse

De eerste teaserbeelden en tekeningen voor de ontwerpoctrooiaanvraag geven een voorproefje van de aanstaande sportsedan, die de positie van het nieuwe topmodel bij MG moet innemen. De MG 7 staat gepland voor de Chinese thuismarkt, en zal dus de sprong naar Europa niet maken. Hier zullen de Chinezen eerder vertrouwen op elektrische modellen zoals de MG 4 Electric, de MG 5 Electric en de productieversie van de Cyberster Roadster.

De MG 7 presenteert zich als hatchback sedan  die waarschijnlijk zo’n vijf meter lang zal zijn. De zijruiten zijn frameloos. De voorkant wordt gekenmerkt door een laaghangende neus, brede radiatorgrille en spleetvormige LED-koplampen. Vier ovale uitlaatpijpen en een spoilerstaart op de kleine achterklep karakteriseren het achteraanzicht samen met een doorlopende LED-strip. Er lijkt ook een optionele grote, bevestigde achterspoiler te zijn.

Er is nog geen officiële informatie over de aandrijving. Het grote radiatorrooster en de duidelijk zichtbare uitlaatpijpen duiden echter duidelijk op een verbrandingsmotor, mogelijk als plug-in hybride.

Bron: Auto Motor & Sport DE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *