Ga naar de inhoud

MG ZT 190 2,5 v6 Raven Black – Opknappen!

We hebben een ZT weten aan te kopen, welke we helemaal gaan opknappen! De auto heeft een tijdje stil gestaan, wel altijd binnen bij een oud-MG/Rover-dealer. Toen we de auto kregen zag deze er zo uit:

Duidelijk wat aandacht te kort gekomen, maar een goede basis. De motorkap heeft totaal geen blanke lak meer, koplampen zijn verweerd, de achterbumper heeft de verkeerde kleur, aan de rechterkant heeft de vorige eigenaar de deuren zelf wat bijgespoten (mat). Verder mist het interieur wat kleine onderdelen, en is alles wat smerig van het staan. We hebben hier een leuk plan mee, er moet weer wat leven in het interieur komen, zodat de sportiviteit er weer uitblaast! Daarnaast zullen we de buitenkant ook stevig aanpakken, waarna we motorisch ook weer zorgen dat deze in een goede staat verkeerd!


DEMONTAGE

Natuurlijk zijn we eerst begonnen met het demonteren, hier zie je duidelijk hoe de motorkap gewoon mat is geworden;

Bumpers en en wat plaatwerk verwijderd, zodat deze professioneel gespoten kunnen worden. En tevens de kans om alles goed schoon te maken, waar je normaal niet bij kan.

NIEUW INTERIEUR

Natuurlijk zoeken we voor deze auto wat speciale onderdelen, en kwamen we dit geweldige rood alcantara interieur tegen. Deze moet natuurlijk in de ZT, zorgt voor een hele andere beleving! Geweldige combinatie, die je zelden ziet!

De set is ook electrisch verstelbaar en verwarmd (zeldzaam in een ZT), dus hebben we dat ook meteen in het interieur aangepast. Verder wat ontbrekende interieurdelen weer teruggezet, zodat alles weer mooi compleet is! En de radio vervangen door een Android, zodat er meteen voorzien is in alle hedendaagse gemakken, zoals Bluetooth, navigatie, streaming. Wel één die past in de stijl van het interieur.

Het werd ook tijd dat het interieur eens grondig gereinigd werd, ik werk het liefst in een schone auto.

GESPOTEN PLAATWERK & BUMPERS ZIJN TERUG!

De bumpers en motorkap teruggekomen van de spuiter, dus meteen alles aangepakt; de grilletjes opnieuw schoongemaakt en gespoten, alle lampjes gepolijst en schoongemaakt, en nieuwe emblemen. Dat zit er weer fris uit!

Het leukste is om alles te monteren, dat maakt alweer een stuk frissere indruk! Achterbumper er weer op, alles er onder schoonmaken en de details monteren. Heerlijke voorkant alweer, zwart is toch een geweldig mooie, sportieve kleur voor deze auto!

VELGEN POEDERCOATEN

Velgen maken of breken de auto, dus deze konden niet achterblijven, deze hebben we opnieuw laten poedercoaten, meteen nieuwe emblemen erop. In het zilver natuurlijk, zoveel als mogelijk in de originele kleur!

KOPLAMPEN POLIJSTEN

En weer of geen weer, warm of koud, we gaan rustig aan door. Beide koplampen zijn nu gepolijst, dat geeft weer een frisse blik!
De voorkant is weer als nieuw!

MEER PLAATWERK!

Vervolgens hebben we de rechterkant aangepakt, door het nieuw gespoten voorportier en spatbord te monteren.
Fijn dat alle exterieurdelen weer gemonteerd zijn, een complete auto in de tuin ziet er toch fijner uit!

SPORTIEF DASHBOARD!

Ook werd het interieur aangepakt, met een aantal rode accenten (kleur CDX – COPPER LEAF RED MICA), zodat het interieur een bijzondere look krijgt. Geheel in stijl met het Monogram programma van MG-Rover, zoals ook onderstaande foto te zien is.


IN DE SPIEGEL KIJKEN

Vervolgens ook de chromen spiegelkapjes vervangen door origineel zwarte, zodat de sportieve look behouden blijft!
Ook deze zijn volledig opnieuw gespoten!

ALLEEN OPTISCH? NEE, TECHNISCH IS ZEER BELANGRIJK!

De techniek pakken we ook aan, te beginnen bij een setje nieuwe remschijven en blokken aan de voorzijde. Meteen eens een proefritje gemaakt, hij rijdt (en remt) super!


KAN NIET MISSEN, DE HEMEL!

Natuurlijk moest ook bij deze auto de hemel opnieuw bekleedt worden, met een hoogwaardige afwerking!
Zowel de hemel als alle stijlen zijn bekleed met sportief alcantara. Het interieur is bijna af en zoals we het willen hebben.
Let op alle details, daar kun je de kwaliteit aan herkennen.

Nog genoeg te doen, we zullen dit regelmatig bijwerken op deze pagina!