Ga naar de inhoud

Rover 75 – welke is mooier? Facelift of niet?

De laatste stuiptrekking van Rover voordat het in 2005 op de fles ging was een soort universele facelift die over het hele modellengamma werd uitgerold. De auto’s ruilden hun vier ronde kijkers in voor twee heldere exemplaren en ook de grote 75 moest eraan geloven.

Met het faceliften van de stokoude 25 en 45 en het upgraden van de iets minder oude 75 gingen ook de zustermodellen van MG, de ZS, ZR en ZT, op de schop. Voor de kleinere modellen betekende de opfrisronde de tweede grote facelift, de 75 en ZT gingen voor het eerst op de operatietafel.

Hoewel de koplampen verantwoordelijk zijn voor de meest in het oog springende wijziging was er meer aan de hand. Zo verloor de 75 een aanzienlijk deel van z’n lading chroom, werd de achterbumper strakgetrokken en kwamen er andere kleuren en wieldesigns. Ook werden er nieuwe, modernere logo’s gemonteerd en werd het interieur subtiel gemoderniseerd. De kersverse V8-variant kreeg in Rover-vorm overigens een grille mee die helemaal tot onderin de bumper doorliep.

De bekende “Premium grille”

De wijzigingen mogen dan subtiel zijn, de grote Rover kreeg er wel een andere, agressievere uitstraling door. Voor de ZT gold dan weer het tegenovergestelde, want voor die auto betekende het nieuwe, zakelijke front het einde van het heftig bespoilerde aanzien dat MG oorspronkelijk op z’n auto’s schroefde.

Helaas voor Rover slaagde het opgewarmde modellengamma er niet in het merk te redden. In 2005, het jaar volgend op de vernieuwingsslag, ging het merk failliet. Is dat zonde van de 75, of was de auto in z’n oervorm toch veel mooier? We zijn benieuwd wat jij er van vindt!

Bron: Autoweek.nl