Ga naar de inhoud

Een bijzondere MG ZT-T: de 4WD!

MG-Rover heeft soms wat rare sprongen gemaakt, maar toch blijft het me verbazen wat je soms tegenkomt. Pas geleden kwam dit bericht voorbij, er blijkt een nieuw prototype te zijn opgedoken; een MG ZT-T 4×4! En deze is in handen gekomen van een verzamelaar!

Deze auto begon in de MG-fabriek in Longbridge als de allereerste geproduceerde V8-tourer (chassisnummer 000004), de vorige 3 V8’s waren sedans. Uiteindelijk kregen ze het idee om hem om te bouwen naar een soort Streetwise, maar dan in de ZT variant. Maar dat niet alleen, het moest dan ook een AWD (All Wheel Drive) worden.

Dat was natuurlijk mogelijk omdat ze de aangepaste bodem hadden gebruikt van de de V8, zodat de achterwielaandrijving al mogelijk was. Vervolgens werd hij in de Londbridge fabriek omgebouwd naar een V6 benzine 2.5 KV6 motor uit de Landrover Freelander samen met een automatische versnellingsbak en ook de voorwielen werden weer aangedreven. En voila; we hebben een 4WD!

Dit had de MG Countrywise moeten worden en zou in 2005 zijn gelanceerd, ware het niet dat MG-Rover in faillisement was geraakt.

Deze specifieke auto werd gered uit de fabriek (toen deze werd gesloopt) en kwam meer dan 10 jaar geleden in de collectie van John Newey. Een bekende man uit de UK, hij heeft een grote verzameling bijzondere auto’s.

De Countrywise heeft vandaag de dag nog maar 7.600 mijl gelopen en blijft de enige ooit gebouwd. Op het moment van schrijven staat de ZT in de showroom van een garage in Engeland (Summit Garage Dudley Ltd).

Wat vind jij van deze originele PROTOTYPE MG ZT-T 4X4? Laat het weten in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *