Ga naar de inhoud

Een nieuwe MG Roadster in 2024?

De geruchtenmachine loopt op volle toeren! Diverse media kondigen de komst aan van de productieversie van de MG Cyberster. De Cyberster is een conceptauto van een volledig electrische roadster, die toch menig hart sneller doet kloppen. Er doemen steeds meer geluiden op dat MG ter ere van het 100 jarig bestaan van het merk een speciale auto wil introduceren, in navolging van de befaamde MG (T)F. Misschien een Limited Edition, de LE100?

De elektrische sportwagen werd al bevestigd voor productie een maand na zijn debuut op de Shanghai Auto Show 2021 door SAIC (het huidige moederbedrijf van MG) nadat het meer dan 500 registraties had ontvangen op een crowdfundingplatform.

De MG5 Electric en ZS EV crossover behoren nu al tot één van de populairste EV’s in Europa. MG is van plan voort te bouwen op dit succes door jongere bestuurders aan te spreken via een geheel nieuwe productlijn, genaamd Cyber, wat staat voor “Co-creating, Young, Beyond, Evolution and Recreation”.

Een woordvoerder van het merk zei: “We werken aan een verrassing voor het publiek. In het verleden had MG natuurlijk al betaalbare sportwagens, en nu zijn we het nieuwe merk voor elektrische voertuigen. Wij willen graag verrassen. We zullen in markten zijn waar niemand eerder is geweest.” Tot nu toe heeft geen enkel merk een betaalbare elektrische cabriolet op de markt gebracht.

De productie-Cyberster zal er natuurlijk niet zo spectaculair uitzien als het concept, maar MG UK-designbaas Carl Gotham zei dat de auto het merkerfgoed zal bevatten met geavanceerde technologie en een geavanceerd ontwerp. “Sportwagens zijn het DNA van MG en de Cyberster is een enorm opwindend concept voor ons”, voegde hij eraan toe.

Er zijn nog geen technische details vrijgegeven, maar MG claimt dat de Cyberster de sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan drie seconden zal afleggen. Het is onduidelijk hoeveel elektromotoren deze auto zullen aandrijven, wat het vermogen is en hoe groot de batterijcapaciteit zal zijn. MG belooft echter een actieradius van maximaal 800 km op één lading.

Al met al spannend, en wij hopen dat deze geruchten ook echt waarheid zullen worden. Geduld hebben we nog wel even nodig, over twee jaar is het pas 2024….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *