Ga naar de inhoud

Vroeg ontwerp van de RD1 (Rover 75) aan het licht gekomen!

In dit artikel over het ontwerp van de Rover 75 zegt Richard Woolley: ‘Er was maar één ontwerpthema en, afgezien van enkele kleine wijzigingen, werd het de productie-75’. Nu zijn er foto’s van dit vroege ontwerp aan het licht gekomen, dus kunnen we zien of dat ook klopt!

De foto’s van de RD1 zaten in dozen in een afgesloten garage in Leamington Spa, met daarin meer dan 130 VHS-cassettes van de afdeling Sales & Marketing van de Rover Group. Ze zouden allemaal worden weggegooid toen de afdeling eind jaren negentig verhuisde uit Ivy Cottage, op het terrein van Canley, maar dat is gelukkig niet gebeurd!

Ze bleven ruim twintig jaar verborgen voordat ze werden gedoneerd aan de ‘Rover 200 & 400 Owners Club’, die ze gedigitaliseerd heeft en vervolgens op YouTube geplaatst zodat iedereen ze kon zien.

In één van de dozen zat ook een bruine envelop met daarin deze foto’s. De opnamen tonen het designmodel op ware grootte in de tuin van Design Studio in Gaydon. Het draagt ​​de vroege codenaam ‘RD1’ op de kentekenplaten, maar lijkt opmerkelijk veel op de productieversie 75.

Er zijn verschillen tussen dit model en het uiteindelijke productiemodel, maar hoeveel kun jij ontdekken? De interieurfoto’s zijn wel echt anders en laten zien hoe ‘Art Deco’ de 75 had kunnen zijn. Leuk detail is dat de 75 in het begin dus ook de Rover 7 serie zou zijn geworden, met daarachter het de motoraanduiding; met andere woorden de 718, 720, 720d en de 725. Leuk!

De codenaam ‘Rover D’ maakte deel uit van de geplande modellenreeks voor de ‘A sector’ (Mini/Metro), ‘B/C Sector’ (200/400) en ‘D Sector’ (600/800). De herstelde video’s kunnen worden bekeken via de YouTube-kanalen van de Rover 200 & 400 Owners Club of de ARRG-alumni.

Bron: Aroline.co.uk – vertaald en gepubliceerd met toestemming van Keith Adams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *