Ga naar de inhoud

Dit is de elektrische MG Cyberster!

Nu ook de elektrische stationwagon in opkomst is, zijn EV’s er straks in bijna alle denkbare soorten en maten, al kun je nog altijd geen compacte elektrische open tweezitter kopen. Maar straks wel. Dit is de elektrische MG Cyberster!

Zo’n twee jaar geleden liet MG de Cyberster zien. Dat was een heftig ogend studiemodel waarmee MG hintte naar de komst van een elektrische roadster. AutoWeek kon je de definitieve productieversie van de Cyberster op patentbeeld al tweemaal eerder laten zien. Zowel met de kap open als in dichte hoedanigheid. In de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie hebben we nu de daadwerkelijke auto te pakken.

Daarmee is meteen de vraag beantwoord welke modelnaam de definitieve Cyberster krijgt. Wat blijkt? De open tweezitter krijgt geen cijfer in zijn naam, maar heet simpelweg ‘Cyberster’. Ook kunnen we je de afmetingen al vertellen. De MG Cyberster is 4,54 meter lang, 1,91 meter breed en 1,33 meter laag. De wielbasis bedraagt 2,69 meter. Daarmee is hij aanzienlijk langer dan de Mazda MX-5, die het tot een lengte van 3,92 meter schopt. De MG Cyberster is zelfs 21 centimeter langer dan de BMW Z4. Je voelt hem al aankomen: een vedergewicht is hij met zijn elektrische aandrijflijn dan ook niet bepaald. Volgens zijn Chinese registratiegegevens legt de Cyberster in principe 1.850 kilo in de schaal en zijn er ook versies die 1.885 kilo en zelfs 1.985 kilo wegen.

Meerdere versies? Zeker. We hebben al gegevens over de aandrijflijnen te pakken. De lichtste variant heeft een 314 pk sterke elektromotor op de achteras. Daarboven komt een uitvoering met een 340 pk sterke elektromotor die zich ook alleen met de achterwielen bezighoudt. De zwaarste versie heeft vierwielaandrijving en heeft twee elektromotoren. Die vierwielaandrijver heeft naast de 340 pk sterke elektromotor achter ook nog eens een elektromotor van 204 pk die de voorwielen van levenslust voorziet.

De achterlichtpartij bestaat uit twee naar buiten toe wijzende pijlen, verticale delen en een over de gehele breedte van de kont lopende ledbalk die de twee afzonderlijke delen met elkaar verbindt. De laadopening van de MG Cyberster is in het linker achterscherm geplaatst.

MG bestaat in 2024 100 jaar en het lijkt er sterk op dat het Chinese moederbedrijf SAIC dat feestje met deze Cyberster wil vieren. Informatie met betrekking tot de Europese markt volgt mogelijk spoedig.

Bron: Autoweek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *