Ga naar de inhoud

MG teaset de Cyberster, “Return of the legend”

Dat de MG Cyberster er aan zit te komen is geen geheim meer. We lieten al de eerste 3D-renders van het design van de auto al zien. Nu zien we de eerste glimpen van het productiemodel voorbijkomen.

In 2019 onthulde SAIC Motors – het moederbedrijf van MG – aan Autovisie dat er een open tweezitter aan ging komen. Een jaar later liet het de eerste schetsen van hun volledig elektrische roadster zien. In 2021 toonde het tijdens de Shanghai Motorshow een eerste conceptversie van de tweezitter.

De MG Cyberster wordt geteased

Hopelijk dacht MG dat de dramatische resolutie van het filmpje iets bijdroeg aan de mystiek van de auto, want de kwaliteit valt erg tegen. Zie hieronder de teaser:

De aspecten die we bij het onthullen van de 3D-renders van de MG zo interessant vonden, zijn nu in wat meer detail te zien (in hoeverre de resolutie van 240p dat toelaat tenminste). Zo kun je een glimp opvangen van de vleugeldeuren en komen de koplampen – die ten opzichte van de conceptversie behoorlijk zijn aangepast – volledig in beeld.

Vlak voor de beelden van een troep leeuwen, komt de achterzijde van de MG Cyberster pontificaal in beeld. Het is opvallend dat deze zijde van de auto vergeleken met de conceptversie niet zo gek veel veranderd is. De lichtstrip die een halve rechthoek vormt, evenals de achterlichten die naar links en rechts wijzen, zijn vrijwel identiek aan de auto die we tijdens de Shanghai Motorshow zagen.

De specificaties

Helaas kunnen we niets vertellen over de specificaties van de Cyberster. Daarover heeft MG tot op heden niets los gelaten. De concept car had in ieder geval het vermogen om binnen 3 tellen vanuit stilstand naar de 100 te sprinten. Voeg daar de actieradius van tenminste 800 kilometer aan toe en je hebt behoorlijk goede cijfers. Zo goed zelfs, dat de kans klein is dat we ze terug gaan zien in de productieversie van de Cyberster. MG zal hem in ieder geval enigszins betaalbaar maken, zoals het dat ook heeft gedaan met de ZS EV en de 5 Electric.

Bron: Autovisie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *