Ga naar de inhoud

Gespot op de snelweg: MG XPower SV!

Kijk maar goed, want dit is misschien wel de laatste keer dat er één gespot wordt in Nederland.

Wie had dat gedacht? Het merk MG is weer springlevend, ook in Nederland. Alleen heeft het niet zoveel meer met MG te maken. Toegegeven, de MG Cyberster is een leuke knipoog naar het traditie van MG, maar ook dat is toch echt een Chinese auto.

Vandaag gaan we even terug naar het laatste wapenfeit van het Britse MG. Dit is ook meteen de meeste brute en eigenzinnige auto die het merk ooit gebouwd heeft. Misschien niet de meest verstandige zet voor een noodlijdend merk, maar het leverde wel een heerlijk obscure sportwagen op. En daar houden we van.

We hebben het over de MG XPower SV, die nu is gespot in Nederland. Dit is in feite een Britse musclecar, want onder de motorkap schuilt een old school V8 uit de Ford Mustang. De XPower heeft daarnaast ook Italiaanse genen. Daarmee bedoelen we niet de Fiat-koplampen en achterlichten, maar de basis die afkomstig is van de Qvale Mangusta.

Op basis van deze Mangusta kwam MG in eerste instantie met de X80 op de proppen. Deze concept car oogde een stuk braver dan de uiteindelijke productieversie. Dat is een unicum, want meestal is het precies andersom.

Waar de Mangusta een middenmotor had, heeft de XPower SV gewoon een ouderwetse lay-out met de motor voorin. Deze motor was in eerste instantie de 4,6 liter V8 van Ford, maar in 2004 kwam de SV-R met de 5,0 liter V8, goed voor 385 pk.

De auto die je hier op de trailer ziet staan is géén XPower SV-R, hoewel dat wel op de achterkant staat. Dit is de ‘normale’ XPower SV, zonder spoiler, met 4,6 liter V8. Deze produceert 320 pk.

Eerder was deze al eens gespot op Funda, in een garage. Helaas is het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat deze MG in Nederland gespot is. Een blik op de Instagram-pagina van Cool Classics Club leert ons namelijk dat de auto vertrokken is naar de VS. Dat is doodzonde, want dit was de enige MG XPower op Nederlands kenteken.

Bron: Autoblog.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *